Curs de Postgrau en Intervenció Psicològica en Crisis i Emergències

Imatge

Informació sobre el postgrau clicant sobre la imatge

El passat 11 de gener, es va inaugurar el “Curs de Postgrau en Intervenció Psicològica en Crisis i Emergències”, oferit per la Fundació Universitat de Girona: Innovació i Formació, amb la col·laboració  del Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya i de Dipsalut.

La jornada inaugural va tenir lloc a les instal·lacions del Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona i va anar a càrrec de Francisco Duque Colino, psicòleg del Hospital General Universitario Gregorio Marañón de Madrid, expert en intervenció en crisi i responsable de la Sección de interconsulta para el tratamiento de situaciones traumáticas, servei dedicat al tractament del trauma agut en víctimes de fets violents o potencialment traumàtics. Francisco Duque, autor junt amb altres col·laboradors del llibre “Superando el trauma: La vida tres el 11-M”, va intervenir de manera destacada en el tractament de les víctimes dels atemptats de l’11-M el 2004 i en l’accident de Spanair el 2008.

Durant la seva intervenció titulada Intervenció Psicològica en Trauma. Perquè les víctimes deixin de ser-ho el més aviat possible,  Duque va fer una revisió molt útil i entenedora de les tècniques i eines que permeten al psicòleg treballar amb les víctimes, aconseguint una major eficàcia en la seva recuperació.

El ponent va donar gran importància a la capacitat de les mateixes víctimes en proporcionar les claus per aconseguir aquesta recuperació, deixant al psicòleg la tasca d’identificar les necessitats del pacient, facilitar la seva millora a l’introduir, reforçar i afavorir l’aparició i ús de mecanismes d’afrontament adequats, i potenciant la seva autonomia.

Francisco Duque, a més de mostrar un gran carisma personal i professional, va mantenir l’atenció dels més de cent assistents amb la introducció d’exemples i testimonis de la seva tasca diària que reforçaven el seu discurs i la importància de la intervenció del psicòleg en situacions de trauma agut.

Posted on 17 gener 2014, in Unitat de Crisis i Emergències and tagged , , , . Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: