Els serveis d’emergències psicològiques reflexionen sobre la seva metodologia de treball

El Màster en Intervenció Psicològica ha reunit representants dels quatre equips d’emergències psicològiques que actuen a la demarcació de Girona.

Aquests equips són el del Col·legi Oficial de Psicologia, el del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), el de Creu Roja i el de Dipsalut.

Aquest 7 d’abril, Jordi Frau, coordinador de l’equip de Dipsalut, Jordi Martori, del de Creu Roja, Jordi Ruiz, coordinador del dispositiu del Col·legi i Cristina Ventura, integrant de l’equip del SEM, han participat en una taula rodona. Han detallat la tasca que realitzen els serveis d’emergències psicològiques i han debatut sobre les diferents maneres d’organitzar-se i de funcionar.

WhatsApp Image 2017-04-07 at 21.24.57

És la primera vegada que representants dels quatre equips s’asseuen plegats a contrastar idees i metodologies de treball.
El coordinador del Servei d’Emergències Psicològiques de Dipsalut, Jordi Frau, ha subratllat que els quatre equips estan coordinats per evitar possibles duplicitats. Ha recordat també que el servei de l’Organisme de Salut Pública es pot activar des dels municipis. Ho poden fer (en qualsevol moment, trucant al telèfon que se’ls ha facilitat) els alcaldes i alcaldesses, els regidors a qui hagin delegat aquesta tasca, els caps o altres comandaments de les policies locals, els de protecció civil i els responsables dels serveis socials.
El Servei d’Emergències Psicològiques de Dipsalut pot intervenir, entre altres, en casos de morts sobtades i alt potencial traumàtic, en accidents de trànsit amb víctimes mortals, en casos de violència sexual o en grans emergències. S’ofereix atenció psicològica a les víctimes ja en el mateix lloc on han succeït els fets i amb la màxima immediatesa possible per tal de minimitzar els danys emocionals causats pel trauma.

Posted on 21 Abril 2017, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: