Psicologia

Jordi Frau i Carreras

Joaquim Palau i Matas

Anny Escatllar Soler

Psico

Els indis Hopi diuen que la diferència entre un blanc i un indi que viuen en el desert,
és que davant la sequera, l’home blanc resa per a que plogui,
mentre que l’indi resa per poder adaptar-se

 Bala Jaiso, psicoterapeuta

Adaptació comporta flexibilitat i voluntat per canviar. És oposat a acceptar. Va unit fortament a acció per fer.

A l’Institut Psicomèdic AXIOS plantegem un enfocament psicoterapèutic orientat clarament cap a la resolució de problemes. El que de veritat ens interessen són les solucions. I és per això que no ens definim en un corrent teòric determinat, partim d’un nou estil de relacions i de treball terapèutic, amb un bagatge formatiu que integra diferents corrents psicològiques:

  • Psicoteràpia Existencial-humanística
  • Anàlisi Transaccional
  • Orientació cognitiu- conductual
  • Fenomenologia
  • Psicoteràpia Estratègica Breu
  • Teràpia Orientada a la Solució de Problemes
  • EMDR (dessensibilització i reprocessament a través d’estimulació bilateral)

En situacions individuals de la nostra vida, que ens porten a carrerons sense sortida pel que fa a possibilitats de canvi, una bona orientació psicoterapèutica ens pot conduir a una millor comprensió de com ens anem enredant en aquests problemes, de com les solucions que anem intentant no fas més que incrementar-los.

En la nostra orientació el que de veritat ens interessa, en compte de recrear-nos en les debilitats, són els punts forts. Les capacitats i els recursos que totes les persones tenim, però no desenvolupem suficientment.

Pre-ocupacions. Quan el que ens preocupa ho trobem especialment en el records passats o en el pensaments de futur (temporalitat problemàtica), nosaltres proposem centrar-nos en el  temps present. Aquí i ara és el temps del canvi, el temps en que realment som autors de la nostra vida, el temps de les solucions. El temps per a ocupar-nos.

Quim Palau Matas

A %d bloguers els agrada això: